Kış aylarında bağışıklığını güçlendirmek isteyen fakat kelle paça ya da işkembe çorbasını tercih etmeyenler için uzmanlardan yeni bir öneri geldi. Beslenme uzmanları, son dönemde adı sıkça duyulan tuzlama çorbasının, içerdiği yüksek vitamin ve mineral oranıyla kemikleri sağlamlaştırdığını vurguladı.
HEM KEMİKLERİ HEM BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR!
Tuzlama çorbası; uzun süre kaynatılan et suyu ile yoğurt, sarımsak, un ve limonla hazırlanan terbiyenin birleşimiyle yapılıyor. Uzmanlara göre bu yöntem, kemik ve eklem sağlığında kritik rol oynayan kolajen üretimini artırıyor.
Bunun yanında çorbada yer alan kalsiyum, çinko, fosfor ve magnezyum gibi mineraller de kemik yoğunluğunu destekleyen önemli bileşenler arasında bulunuyor.

Ayrıca çorbada bulunan sarımsak ve yoğurdun doğal probiyotik özellikleri sayesinde sindirim sistemini desteklediği, et suyunun ise vücudun mineral dengesine katkı sağladığı belirtiliyor.
Uzmanlar, tuzlama çorbasının özellikle soğuk günlerde vücudu ısıttığını, enerji verdiğini, enfeksiyonlara karşı savunmayı desteklediğini ve kas-eklem ağrılarını hafiflettiğini ifade ediyor.




