Molecular Nutrition & Food Research (MN&FR) dergisinde yayımlanan yeni araştırma, portakal suyunun hem iltihap düzeylerini azaltabileceğini hem de bağışıklık sisteminin performansını artırabileceğini gösteriyor.

Damarları çok hızlı tıkıyor! Vücudunuzun tüm dengesini bozuyorDamarları çok hızlı tıkıyor! Vücudunuzun tüm dengesini bozuyor

Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlıkta yeni düzenleme!
Resmi Gazete'de yayımlandı! Sağlıkta yeni düzenleme!
İçeriği Görüntüle

ABD ve Brezilya'dan araştırmacıların ortak yürüttüğü çalışmada, iki ay boyunca her gün yaklaşık iki bardak yüzde 100 portakal suyu içen 20 gönüllünün bağışıklık hücreleri detaylı şekilde analiz edildi. Ortaya çıkan sonuçlarda iltihaplanma, damar fonksiyonları ve yağ metabolizmasıyla ilişkili 1.700'den fazla gende aktivite değişimi tespit edildi.

VÜCUTTA İLTİHABI TEMİZLİYOR!

Araştırma, normal kilodaki katılımcıların özellikle iltihabı kontrol eden genlerde daha güçlü bir yanıt geliştirdiğini ortaya koyarken, fazla kilolu bireylerde ise enerji kullanımı ve yağ yakımıyla bağlantılı genlerin daha fazla etkilendiği görüldü.

Bilim insanları bu olumlu değişimlerin temelinde, turunçgillerde bol miktarda bulunan flavonoid antioksidanlarının yer aldığını ifade ediyor. Yapısında bulunan bu bileşikler ise uzun süredir kalp ve damar sağlığı üzerindeki koruyucu etkileriyle biliniyordu.

Kaynak: RSS