İngiliz doktor Amir Khan, 'küçük ama güçlü bir sağlık kaynağı' olarak belirterek cevizin faydalarını belirtti.
Vücudu DNA hasarına ve iltihaplanmaya karşı koruyan güçlü antioksidan bileşenleri barındıran ceviz, kuruyemişler arasında belki de en faydalısı.
Öyle ki uzmanlar, düzenli olarak ceviz tüketiminin vücut direncini bir nebze artırdığı ve hücre yenilenmesine destek olduğunu belirtiyor.

EN ÖNEMLİ FARK OMEGA-3 YAĞ ASİDİ
Cevizin diğer kuruyemişlerden ayıran en önemli farkı yüksek oranda Omega-3 yağ asidi içermesidir.
Bu yağ asitlerinin en değerlilerinden biri olan alfa linolenik asit (ALA), kalp sağlığını koruyor, tansiyonu dengeliyor ve gelişim için hayati önem taşıyor.
Hatta bilimsel araştırmalar gösteriyor ki düzenli ceviz tüketiminin kötü kolesterol (LDL) ve trigliserit seviyelerini düşürüyor.
BEYİN VE BAĞIRSAK RAHATLIYOR
Ceviz ayrıca sindirim ve beyin fonksiyonlarını da büyük ölçüde destekliyor.
Lif bakımından zengin içerikli olması bağırsaklardaki yararlı bakterilerin gelişimini teşvik ediyor.
Ek olarak yaşlanmaya bağlı beyin iltihaplarını önleyerek hafızayı ve bilişsel performansı korumaya yardımcı oluyor.




