Haftada bir defa bile beyaz peynir tüketmenin faydaları görenleri şoke ediyor.
Japonya'da beyaz peynirle ilgili yapılan araştırma doğrultusunda peynir yiyenlerin yemeyenlere kıyasla bunama riski düşük çıktı.
Ne fındık, ne fıstık: İşte ömrü uzatan kuruyemiş
Deneyde peynir tüketen grubun sadece %3,39'unda, hiç peynir yemeyen grubun ise %4,45'inde bunama geliştiği görüldü.

BUNAMA RİSKİNİ YÜZDE 21 AZALTIYOR
Nutrients dergisinde yayımlanan araştırma gündem oldu.
Elde edilen bulgular süt ürünlerinin bunamayı önlemesinde destekleyici bir rol oynadığına dair mevcut kanıtlarla uyumlu olduğu belirtildi.
Peynirin protein, temel amino asitler, K2 vitamini, antioksidanlar, peptitler ve probiyotikler açısından oldukça zengin olması bu durumu gözler önüne serdi.





