Journal of Clinical Oncology dergisinde yayımlanan yeni bir araştırma, badem, ceviz, fındık ve kaju gibi kuruyemişlerin kolon kanseri hastaları üzerinde olumlu etkiler yarattığını ortaya koydu. Düzenli olarak kuruyemiş tüketen hastalarda, hem hastalığın tekrarlama hem de ölüm riskinde belirgin bir azalma gözlemlendi.

Cilt lekelerine veda zamanı! Uzmanlar 'sonbahar tam mevsimi' diyerek tüyo verdi
Cilt lekelerine veda zamanı! Uzmanlar 'sonbahar tam mevsimi' diyerek tüyo verdi
İçeriği Görüntüle

7070'i aşkın şubesini tek tek kapatıyor! Dev bankadan şoke eden karar

KANSERDEN ÖLÜM RİSKİNİ %57 ORANINDA DÜŞÜRÜYOR!

Çalışma, 3. evre kolon kanseri teşhisi konmuş 826 hasta üzerinde gerçekleştirildi. Haftada en az 50 gram kuruyemiş tüketenlerin, hiç tüketmeyenlere göre kanserin yeniden ortaya çıkma riskinin %42, ölüm riskinin ise %57 oranında daha düşük olduğu belirlendi.

Bilim insanlarına göre, haftada sadece bir avuç kuruyemiş tüketmek bile kolon kanseriyle mücadelede etkili bir rol üstleniyor. Araştırmacılar ayrıca, dengeli beslenme ve aktif yaşam tarzının tedavi sonrası sağ kalım oranlarını artırmada önemli rol oynadığını vurguluyor.

KOLON KANSERİNDE ENDİŞE VERİCİ ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre, kolorektal kanser 2020 yılında dünya genelinde 1,9 milyon yeni vaka ve 930 bin ölüm ile en yaygın kanser türlerinden biri olarak kaydedildi. DSÖ, bu rakamın 2040 yılına kadar ciddi bir artış göstererek yıllık 1,6 milyon ölüme ulaşabileceğini öngörüyor.

Kaynak: RSS