Tahin; kemik yoğunluğunu artırıyor, kas yapımına katkı sağlıyor ve özellikle büyüme çağındaki çocuklar ile ileri yaştaki bireyler için kuvvetli bir takviye görevi görüyor. Düzenli tahin tüketimi, kemik erimesi (osteoporoz) riskini azaltıyor ve yaşa bağlı kemik kayıplarını yavaşlatıyor.

Kapış kapış gidiyor: Kansere karşı siper oluyor! Yiyince zırh gibi koruyorKapış kapış gidiyor: Kansere karşı siper oluyor! Yiyince zırh gibi koruyor

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

Tahin, magnezyum ve fosfor gibi mineraller açısından da zengin bir kaynaktır. Bu mineraller sadece kas ve kemik sistemi için değil, sinir sistemi ve beyin fonksiyonları için de kritiktir. Magnezyum kasların kasılıp gevşeme dengesini sağlarken, fosfor kemik dokusunun güçlenmesinde ve enerji üretiminde görev alır.

Limona ve sarımsağa dişli rakip! Bir bardak için ve farkı anında görün
Limona ve sarımsağa dişli rakip! Bir bardak için ve farkı anında görün
İçeriği Görüntüle

Çocuklardan yaşlılara kadar her yaş grubuna hitap eden tahin, özellikle gelişim çağındaki çocuklarda kemik büyümesini desteklerken, menopoz sonrası dönemde kadınlarda kemik kaybını önlemeye yardımcı olur.

KAS GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR

Tahin aynı zamanda bitkisel protein açısından zengindir. Kaslar, proteinlere ihtiyaç duyar çünkü kas dokusu bu yapı taşları sayesinde yenilenir ve güçlenir. Spor yapan bireyler, yoğun fiziksel aktivite sonrası tahin tüketerek kas onarımını destekler. Aynı zamanda içerdiği B vitaminleri sayesinde enerji metabolizmasına katkı sağlayarak antrenman performansını da artırır.

TAHİN NASIL VE NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Tahin, saf haliyle ya da pekmezle karıştırılarak kahvaltılarda tüketilebilir. Aynı zamanda sos olarak salatalarda, humus gibi mezelerde ya da hamur işlerinde de kullanılabilir. Uzmanlar, günlük 1-2 yemek kaşığı tahin tüketiminin hem kas hem kemik sağlığı açısından ideal olduğunu belirtiyor.

Kaynak: RSS