Pastaneleri aratmayacak gün tabaklarınızın yıldızı olacak bir tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Hindistan cevizi ve kurabiye severler bu tarife bayılacak.
Şerbetli Hindistan ceviz dolgulu kakaolu kurabiye tarifini denemeyen kalmasın!
ŞERBETLİ HİNDİSTAN CEVİZ DOLGULU KAKAOLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler:
Hamuru için:
125 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un
İç dolgusu için:
1 su bardağı Hindistan Cevizi
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı krema veya labne(isteğe bağlı)
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1-2 limon suyu
Yapılışı:
İlk olarak şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyun ve kaynatın.
Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılıması için bir kenara kaldırın.
İç dolgusu için bütün malzemeleri karıştırın. Ele yapışmayan kıvamda minik toplar yapıp buzdolabında bekletin.
Daha sonra hamur için tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekerini karıştırın.
Yumurta kakao, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
Unu kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Ortasını açıp Hindistan cevizli dolgudan yerleştirin. Kapatıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyelerin üzerine ılık şerbeti gezdirin
Şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun