Kurban Bayramı'nda kesilen etlerin sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi, sağlık açısından ve lezzet açısından oldukça önemli. Bu kapsamda uzmanlardan kurban etleri ile ilgili açıklamalar geldi.
Uzmanlar kurban etinin buzdolabında ne kadar süre dayanacağını ve muhafaza etmek için neler yapılabileceğini açıkladı.
KURBAN ETİ BUZLUKTA NE KADAR SÜRE KALABİLİR?
Uzmanlara göre uygun koşullarda saklanan kurban eti, derin dondurucuda 6 ay ile 1 yıl arasında bozulmadan kalabilir. Fakat etlerin bu süre içerisinde besin değeri azalabilir.
Buzdolabında bulunan çiğ kurban eti ise en fazla 3-5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Uzun süreli saklama yapmak isteyen vatandaşlara uzmanlar, etin porsiyonlara ayırılarak hava almayacak şekilde dondurulmasını öneriyor.