Japonya'nın Okinawa bölgesi, dünya üzerinde en uzun yaşayan insanların olduğu bölge olarak bilinmektedir. Bu bölgedeki insanların ömürlerinin bu kadar uzun ve sağlıklı olmasının ardında yaşam tarzı kadar beslenme alışkanlıkları da rol oynamaktadır.
Özellikle bu bölgenin bitkisel protein kaynaklarından biri olan tofu da bu sebeple dikkatleri üzerine çekmektedir.
Tofunun Faydaları
Tofu, kolesterol içermediği ve doymuş yağ bakımından düşük olduğu için kalp sağlığını destekler, kötü kolesterolü düşürerek kalp-damar hastalığı riskini azaltır. İçerdiği fitoöstrojenler sayesinde kadınlarda menopoz belirtilerini hafifletmeye yardımcı olabilir.
Kalsiyum ve magnezyum zengini yapısıyla kemik yoğunluğunu artırır, yaşa bağlı kemik erimesi riskini düşürür. Ayrıca tofudaki izoflavonlar, güçlü antioksidan etkisiyle hücre hasarını önleyerek yaşlanma belirtilerini geciktirebilir. Yaklaşık 8-10 gram protein içeren 100 gram tofu, et tüketmeyenler için de mükemmel bir bitkisel protein kaynağıdır.
İlginizi çekebilir;