Yemek sipariş platformlarının yüzde 40'a varan komisyon oranları restoran sahiplerini isyan ettirdi. Sektör temsilcileri, sorun çözülmezse toplu boykota gideceklerini ve kendi dijital sipariş sistemlerini kurma hazırlığında olduklarını açıkladı.
Ayrıca, komisyon oranlarının düşürülmesi halinde menü fiyatlarının yüzde 10 gerileyebileceği belirtiliyor.
Türkiye genelinde yemek sipariş platformlarının yüzde 40'lara varan komisyon oranları, restoran sahiplerini harekete geçirdi.
Birçok işletme, bu oranın sürdürülemez olduğunu belirterek platformlara karşı toplu boykot hazırlığında olduklarını açıkladı.
ÇÖZÜM BULUNMAZSA KENDİ PLATFORMLARINI KURACAKLAR
Sektör temsilcileri, komisyonların düşürülmemesi halinde alternatif oluşturmak için kendi dijital sipariş sistemlerini kurma hazırlığında olduklarını ifade etti.
Restoranlar, bu sistemle hem maliyetleri azaltmayı hem de doğrudan müşteriyle temas kurmayı hedefliyor. Bu durum restoran işletmeciliği ve yemek sipariş sektörüne yeni bir soluk getirebilir.
MENÜ FİYATLARI YÜZDE 10 DÜŞEBİLİR
Yüksek komisyon oranlarının restoran karlılığını büyük ölçüde azalttığına dikkat çeken sektör yetkilileri, komisyon oranlarının makul seviyelere çekilmesiyle menü fiyatlarının ortama yüzde 10 düşeceğini belirtti.